Michiel Hoogboom

Ik ben Michiel Hoogboom en sinds 2016 werkzaam als zelfstandig Learning & Development Specialist bij Mooove. Als Learning & Development Specialist houd ik me bezig met het ontwikkelen van mensen in organisaties in de ruimste zin van het woord: ontwerpen en ontwikkelen van trainingen en opleidingen, trainen, coachen en adviseren. Daarnaast adviseer ik organisaties op het gebied van HR gerelateerde zaken en ben ik gecertificeerd vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen.

Waarom vind je het belangrijk dat je onderdeel bent van stichting TELT?

Ik vind het belangrijk om een onderdeel van de stichting te zijn omdat ik op deze manier een bijdrage kan leveren aan het beperken en/of voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. Iedere werknemer heeft recht op een gezonde en veilige werkomgeving. Niemand verdient het om slachtoffer te worden van discriminatie.

Heb je zelf weleens met grensoverschrijdend gedrag te maken gehad? En wat deed dit met je?

Of ik zelf wel eens te maken heb gehad met ongewenst gedrag? Zeker wel! Na vertrek bij mijn vorige werkgever heb ik een aantal maal gesolliciteerd op functies waarbij ik bij een aantal sollicitaties achteraf het gevoel had, hier klopt iets niet. Heb het niet kunnen bewijzen maar volgens mijn had het met leeftijdsdiscriminatie te maken. Het viel me op dat ik wel werd uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken op het moment dat ik mijn geboortedatum uit mijn CV haalde. Wat het met mij deed? Ik voelde me erg teleurgesteld. Ik had het gevoel dat ik geen eerlijke kans kreeg.

Wat hoop je dat er over 5 jaar is veranderd in de samenleving?

Ik hoop, mede op basis van de inspanning van stichting TELT, dat over vijf jaar de samenleving zich nog meer bewust is van wat grensoverschrijdend gedrag met de ander doet en dat grensoverschrijdend gedrag gewoon bespreekbaar geworden is.