Hendarin Mouselli

Mijn naam is Hendarin Mouselli. Als medeoprichter van VRF Advocaten ben ik helemaal thuis in de wereld van flexibele arbeid.  Ik zet mij graag in voor ondernemingen die actief zijn in flexwerk en waar het menselijk kapitaal centraal staat. Zowel aan de inlenende als uitlenende kant. Ik adviseer ondernemingen over alles wat te maken heeft met flexwerk, zoals over cao-recht, ABU- en NBBU-cao’s, inlenersbeloning, ontslag, zieke werknemers, eigenrisicodragen en ik denk mee over het ontwikkelen van nieuw beleid binnen ondernemingen. Daarnaast sta ik ondernemingen bij in (gerechtelijke) procedures, zoals tegen SNCU, StiPP en vakbonden, werknemers of andere contractspartijen.

Ook spreek ik veel op zakelijke bijeenkomsten en publiceer graag in online en offline media over ontwikkelingen in de flexmarkt. Naast mijn advocatenpraktijk ben ik lid van de Raad van de Orde Zeeland-West-Brabant. En ben ik promovenda aan de Universiteit Utrecht, waar ik wetenschappelijk onderzoek doe naar eigenrisicodragen van ZW- en WGA-uitkeringen.

Wat is jouw rol binnen de stichting?

Binnen stichting TELT vervul ik de rol als commissaris.

Ik ben ervan overtuigd dat solidariteit de beste manier is om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan.

Jij en ik zullen er in meer of mindere mate mee te maken hebben gehad. Het belangrijkste is wat we ermee doen. Ieder gedrag is afhankelijk van besluiten die je zelf neemt.

Wat hoop je dat er over 5 jaar is veranderd in de samenleving?

Ik vertrouw erop dat ik met mijn bijdrage aan stichting TELT een steentje kan bijdragen aan een flexmarkt met een open klimaat, waarin mensen zich veilig voelen en zaken bespreekbaar kunnen maken.