Ellen van Hierden

Mijn naam is Ellen van Hierden en ik ben directeur en eigenaar van artra, de opleider voor arbeidsmarktprofessionals en de Academy for Recruitment.

Wat is jouw rol binnen de stichting?

Ik ben bestuurslid en initiatiefnemer van stichting TELT. Ik houd mijzelf bezig met het actief uitdragen van het gedachtengoed van de stichting.

Al jaren erger ik mijzelf aan hoe er wordt gediscrimineerd op de werkvloer en in sollicitatiegesprekken. Laten we gaan kijken naar kwaliteiten in plaats van naar irrelevante kenmerken zoals leeftijd, gender, afkomst of overtuiging. Iedereen heeft talent en graag stel ik dat centraal!

Ik denk dat iedereen wel eens is gediscrimineerd. Of dit nu bewust of onbewust is of zelfs verpakt in een ‘compliment’. Ik hoor vaak dat mensen mij stoer vinden. Ik doe vooral het werk waar ik voldoening uit haal en wat voor mij betekenisvol is.

Wat hoop je dat er over 5 jaar is veranderd in de samenleving?

Ik hoop dat we allemaal bewuster zijn van de manier waarop we naar de wereld en naar elkaar kijken. En dat we in staat zijn om talent te laten prevaleren boven uiterlijke kenmerken, leeftijd, afkomst, religie of andere zaken. Een inclusieve arbeidsmarkt maakt ons allen rijker en sterker!